Carbon (M)

Carbon (M)

Szilárdtüzelésű lemezkazánok melegvizes központi fűtésre, háromajtós és kétajtós kivitelben, felső ill. hátsó füstcső csatlakozással

Cégünk 4 évtizede gyárt tüzelőberendezést. Gyártási tevékenységünk révén újabb termék született. A továbbfejlesztett HŐTERM CARBON (M) szilárdtüzelésű kazán alkamas családi házak, lakások, fóliaház vagy bármilyen kisebb létesitmény melegvizes fűtésére gravitációs vagy szivattyús rendszerben. A kazán egyaknás töltőrendszerű tüzelőberendezés, kombinált rostélyszerkezettel ellátva.

Teszt Carbon (M) kazánok kedvezményes áron elérhetők.
Aktuális készlet, típus és ár tekintetében hívjon bennünket bizalommal.

 • DokumentációOpen or Close

  HŐTERM
  Carbon (M)

  book

  Kezelési útmutató
  (Megtekintéshez kattintson az ikonra!)

  HŐTERM
  Carbon (M)

  book

  Műszaki lap
  (Megtekintéshez kattintson az ikonra!)

 • BeépítésOpen or Close

  A beépítés és használat már zárt fűtőkörben is történhet, ahol az adott ország érvényes szabványai ezt megengedik. Ebben az esetben azonban a kazánt, ill. a csatlakozó fűtési rendszert el kell látni túlfűtés- ill. túlnyomásvédelmi szerelvényekkel!
   

  Javasolt biztonsági szerelvények zárt rendszerhez:

  – Direkt működésű túlhevülésvédelmi szelep: Regulus DBV-1
  – Biztonsági hőcserélő + biztosítószelep kombináció: WATTS STS 20 szelep + DAKON hőcserélő (elsősorban öntöttvas kazánokhoz)
  – Biztonsági (túlnyomásvédelmi) szelep: csatlakozás 3/4", nyitási érték max 2,5 bar

 • FejlesztésekOpen or Close

  E terméket ideálissá teszi a nagyméretű tűztér-ajtó, valamint a teljesitményt növelő öntöttvas + vizhűtéses rostélykombináció. A kazán belső része már 5 mm vastag acéllemezből készül a hatékonyabb korrózióvédelem miatt.


  Magyar termék, 1 év garanciával.

  Ne tévessze meg a külsőleg megszólalásig hasonló, gyenge minőségű, különböző neveken forgalomba hozott külföldi másolat!

 • Fontos tudnivalókOpen or Close

  Használatba vétel előtt feltétlenül tanulmányozza át a kazán gépkönyvét!

  Soha ne vegye el a levegőt a kazántól! A levegőnyílások lezárása rontja az égés hatásfokát, és az alacsony hőmérsékleten történő üzemeltetés káros folyamatokat idéz elő, mint pl. a kátrány és kondenzáció, amely a kazán élettartamát is megrövidíti!

 • TüzelõanyagOpen or Close

  A nagyméretű tűztér és berakó ajtó kialakitással a kazán igen jól használható hasábfa, fabrikett és alacsony fűtőértékű szenek eltüzelésére. A hasábfa nedvességtartalma max 15-20% lehet a kátrányosodás elkerülése érdekében.